Sytemisch werk­ & Familieopstellingen

Onbewust patronen doorbreken door middel van spiegeling

Systemisch werk

Deze vorm van energiewerk laat zonder veel woorden de relaties zien waarmee je in verband staat: partner, kinderen, ouders, broers, zussen. Maar ook: vrienden, collega’s, leidinggevenden.

Via een opstelling kan er gekeken worden welke plek je in je huidige gezin, familie van herkomst of werkrelaties inneemt. Wat zijn de onderliggende stromen of patronen? Opstellingen helpen om verborgen of half bewuste verbanden te zien en wat de mogelijke wegen zijn om deze op een liefdevolle manier te herschikken. Vaak wordt opstellingenwerk in groepen gedaan maar individuele therapie is ook mogelijk.

De bedenker van familieopstellingen Bert Hellinger ontdekte dat het mogelijk is om oude pijn en onbegrepen reactiepatronen te ontrafelen zonder alle betrokkenen zelf erbij te halen. Door willekeurige mensen als ‘representant’ voor familieleden (door generaties heen) op te stellen in een ruimte, wordt duidelijk voelbaar hoe men zich tot elkaar en de vrager (degene wiens familie wordt opgesteld) verhoudt en hoe men elkaar beïnvloedt. Het is mogelijk om helend te werken door bewust te schuiven met de opstelling en daardoor tot verwerking van oude pijn te komen.

wiebenik

Annemarie van Leeuwen

Korte intro over jezelf als doorverwijzing naar je “over” pagina

Laatste artikelen

Nieuwsbrief