Mijn verhaal

Wie ben ik achter Bewust praten!


Ik ben Annemarie van Leeuwen- van Oostrum, getrouwd met Niels en moeder van twee kinderen, een dochter van 21 en een zoon van 18 jaar.

Als middelste kind tussen een broer en een zus, voelde ik me altijd anders. Op school merkte ik dat ik vooral bezig was met de ander. De ander stond altijd centraal in mijn leven en ik begon me dan ook te identificeren met de ander. Ik stond vaak voorop als er dingen opgelost mochten worden en wanneer er iets georganiseerd werd was ik degene die wel mijn hand opstak. Met problemen kwam iedereen naar me toe.

Ik had altijd veel vrienden en  vriendinnen maar had nooit een eigen mening. Ruzie en conflicten ging ik uit de weg om maar leuk gevonden te worden. Op mijn 17e jaar kreeg ik het advies om het rustiger aan te doen, “ik was oververmoeid.

Mijn zoektocht naar mezelf was gestart maar ik zocht het altijd buiten mijzelf. Praten over jezelf en wat er in je omgaat was toen not done.  Persoonlijke ontwikkeling op het gebied van jezelf op  spiritueel en hoog sensitiviteit was nog niet bekend en dus zocht ik het in heel veel verschillende dingen buiten mij, enorm veel sporten, afvallen en bezig zijn en advies aannemen van andere mensen wat wel bij mij zou passen, werk doen om geld te verdienen maar gelukkig was ik niet.

 Ik was altijd moe, geen energie, veel verschillende emoties en heel veel verschillende medische klachten kwamen. Ik ging altijd over grenzen en zei nooit eens NEE. Ik begreep de wereld niet of begreep de wereld mij niet?

Ik was werkzaam als doktersassistente in de zorg en ik kreeg na jaren zoeken de diagnose fybromyalgie en ik moest maar accepteren dat ik nog 60% kon functioneren en 40% moest inleveren. Accepteer! Een grens die ik niet wilde zetten.

Vaak wordt er gezegd door schade en schande wijs worden en ik noem het maar dat er op je pad altijd gebeurtenissen plaatst vinden waarvan je weet dat je er iets mee moet en zo is mijn bewustwording voor mezelf geboren. Niet de buitenwereld is belangrijk maar ik zelf ben belangrijk in wie ik ben en wat ik wil in de buitenwereld.

Via diverse opleidingen, mag ik mezelf nu trauma trainer en coach noemen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Door mezelf in de spiegel te bekijken, te zien en bewust te worden wie ik ben en hoe ik in elkaar zit. Door mijn beperkte overtuigingen vanuit mijn jeugd te deleten en te integreren wat welke gedachtes wel bij me horen. Ik ben mezelf gaan verdiepen in hoog sensitiviteit en voeding. Ik geef systemisch werk of wel familieopstellingen en ik geef workshops om gedachtes vanuit het hoofd op papier te zetten. Ik gebruik de technieken van NLP en leer de mensen weer om vanuit zichzelf te communiceren zonder met de vinger te wijzen naar de buitenwereld.

En als je nu vraag waar wordt je nu zo ontzettend blij van, dan kan ik echt zeggen dat wanneer volwassenen en ouders met kinderen zie die na een mooie persoonlijk ontwikkeling plan de stap hebben kunnen nemen om zich zelf weer in de spiegel aan kunnen kijken en kunnen zeggen:

Welkom nieuwe ik.

Vandaag heb ik mijn masker afgezet.