Groep systemisch werk

Systemisch werk en familieopstellingen

Wat kan deze mooie workshop voor jou betekenen?

 

Onrust in het lichaam, innerlijke conflicten, vaak onbewust of op bewust niveau. Gebeurtenissen in je leven die je boosheid, verdriet of een andere emotie hebben gegeven. Als je terugkijkt in je leven zijn er misschien wel momenten geweest die  je liever niet had gehad als kind of als volwassenen. Momenten waar je liever niet meer aan denkt. En stress gerelateerde klachten; misschien ervaar je stress op je werk of in je privéleven, In je gezin of binnen de familie. Al deze gebeurtenissen neem je mee in je lichaam en hebben een plek genomen in je dagelijks kunnen, denken en gevoel.


 Deze gebeurtenissen worden gebundeld in energie. Ze kunnen je energie verlagen en je adrenaline verhogen. Ze kunnen onrust geven en een opgejaagd gevoel. Deze emotie bepaald je gedrag en je inzichten van nu. Stel je voor dat je iemand tegenkomt ziet die je kent van vroeger en die ooit jou ontzettend pijn hebt gedaan. Dan komt direct de emotie van toen weer naar boven. En juist die emoties kunnen lichamelijke of psychische klachten geven als je je niet bewust bent van wat speelt.

Vaak zijn we ons namelijk niet bewust van deze onbewuste emotie lijnen. Je voelt de emotie maar je weet niet waardoor het komt. Mooi om daar inzicht in te hebben zodat je in het leven van nu anders kunt kiezen als je weet welke keuze je hebt.


De ander kun je niet veranderen, alles begint bij jou!


Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt.
Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving.

Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met de familieopstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.
De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger.